Studio Linie

Studio Linie is een project van Witte Rook waarin vier kunstenaars een individueel project hebben ontwikkeld in de wijk Linie in Breda. De Linie is een opkomende multiculturele wijk in Breda. Ik vroeg me af hoe ik de ontwikkelingen binnen deze wijk zichtbaar kon maken.

Na het verzamelen van materialen en verhalen van de winkeliers van het Edisonplein, het hart van de wijk, viel me op dat de multiculturaliteit de kracht van de wijk is en tevens haar valkuil. De winkeliers merken namelijk op dat het voor, met name westerse Nederlanders, vaak een drempel is om boodschappen te doen op het plein.

Ik maakte ‘goodiebags’ met daarin typerende producten van de winkels, zoals: wierrook van de Mega Bazaar, shea butter van Akwaaba, groentes van Merhaba en garnalen van ‘t Lekkerbekje. Deze deelde ik weer uit in de wijk als sluikreclame voor het multiculterele karakter van de Linie. Op de tasjes staat een ontwerp met het woord ‘buur’, om de connectie tussen de bewoners en winkeliers opnieuw aan te wakkeren. De winkeliers ontvingen een gratis voorraad tasjes om zelf te gebruiken.
/contact ​​​​​​​