In samenwerking met Iris van den Bersselaar
Foto: Edwin Wiekens

Never waste a good crisis
In samenwerking met Graphic Matters en Breda Buiten creëerden wij (Zut Mon Sac) deze reizende posterexpositie. 

Deze expositie is te zien geweest bij:
/ Boeimeerpark, Breda, 6 tot 27 juli
/ Van Sonsbeeckpark, Breda, 27 juli tot 24 augustus
/ Zaartpark, Breda, 24 augustus tot 23 september

Met de titel 'Never waste a good crisis' wordt er verwezen naar de corona pandemie. Mijn poster serie heb ik ontwikkeld door gebruik te maken van beelden uit de krant. Het is een werkmethode die ik vaker gebruik.
Voor dit project leek deze methode me extra interessant vanwege de actualiteit van het onderwerp corona en de verschillende visies die hierover in de krant besproken worden. 
De inhoud van de poster serie gaat erover dat de coronaperiode mij vooral het contrast heeft laten zien tussen het positieve en het negatieve en de wisseling die daartussen kan plaatsvinden. Het contrast tussen het gevoel van vrijheid doordat je je tijd anders kunt benutten. Of het alleen voelen terwijl we allemaal in hetzelfde schuitje zitten.
Naarmate de tijd verstrijkt heb ik de visie van mensen daar ook weer in zien veranderen. Wat bijvoorbeeld eerst als vrijheid voelt, wordt uiteindelijk weer een beperking en andersom. De duur van deze periode laat ons schommelen tussen deze verschillende gevoelens, maar laat ons ook reflecteren waardoor we er juist van kunnen leren.

Foto: Edwin Wiekens

Foto: Edwin Wiekens

Foto: Edwin Wiekens